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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
05/05/2008 |
Data da última atualização: |
12/05/2008 |
Autoria: |
CARDOSO, S. C.; SOARES, A. C. F.; BRITO, A. dos S.; CARVALHO, L. A.; PEIXOTO, C. C.; PEREIRA, M. E. C.; GOES, E. |
Título: |
Qualidade de frutos de tomateiro com e sem enxertia. |
Ano de publicação: |
2006 |
Fonte/Imprenta: |
Bragantia, Campinas, v. 65, n. 2, p. 269-274, abr./jun. 2006 |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Enxertia. |
Thesagro: |
Lycopersicon Esculentum; Produtividade; Qualidade; Tomate. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00652naa a2200241 a 4500 001 1781654 005 2008-05-12 008 2006 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCARDOSO, S. C. 245 $aQualidade de frutos de tomateiro com e sem enxertia. 260 $c2006 650 $aLycopersicon Esculentum 650 $aProdutividade 650 $aQualidade 650 $aTomate 653 $aEnxertia 700 1 $aSOARES, A. C. F. 700 1 $aBRITO, A. dos S. 700 1 $aCARVALHO, L. A. 700 1 $aPEIXOTO, C. C. 700 1 $aPEREIRA, M. E. C. 700 1 $aGOES, E. 773 $tBragantia, Campinas$gv. 65, n. 2, p. 269-274, abr./jun. 2006
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
16/11/2012 |
Data da última atualização: |
16/11/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 5 |
Autoria: |
GARCIA, D. M.; CALIARI, M.; FONSECA, F. A. da; SOARES JUNIOR, M. S.; BASSINELLO, P. Z. |
Afiliação: |
DIVA M. GARCIA, INSTITUTO FEDERAL GOIANO, Morrinhos-GO; MÁRCIO CALIARI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; FLÁVIA A. DA FONSECA, SENAI; MANOEL SOARES SOARES JUNIOR, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF. |
Título: |
Harvest season and head rice yield of upland rice cultivars submitted to parboiling. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentável, Mossoró, v. 7, n. 3, p. 176-182, jul./set. 2012. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This work aimed to evaluate the effects of parboiling on the yield of upland rice cultivars harvested at different times. The cultivars were BRS Primavera and BRS Sertaneja, harvested at 30 and 47 days after flowering (DAF). For parboiling, samples were soaked in water bath at 65 °C in grain: water ratio of 1:1.6 in order to reach 25% and 30% moisture, and then were autoclaved for 10 minutes at 120 °C and 1.1 kg/cm2 of pressure. After drying up to 13% moisture in a greenhouse with forced air at 40 °C, samples were benefited, followed by separation using the trieur equipment and weighing to obtain the head rice yield. The results showed a higher yield for head rice harvested at 30 DAF than at 47 DAF (BRS Primavera 63.2 and 38.7%; BRS Sertaneja 68.5 and 55.7%, respectively). Parboiling increased the head rice yield, regardless of harvest season, but partly reflected the potential of the cultivar origin: BRS Primavera 70.06%, BRS Sertaneja 74.94%. It is concluded that the harvest season is one of the factors that most influence the quality of industrial rice and the effect of parboiling also depends on the potential of the material source. |
Thesagro: |
Arroz; Floração; Oryza sativa; Umidade. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/70292/1/1359.pdf
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Marc: |
LEADER 01834naa a2200217 a 4500 001 1939834 005 2012-11-16 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aGARCIA, D. M. 245 $aHarvest season and head rice yield of upland rice cultivars submitted to parboiling.$h[electronic resource] 260 $c2012 520 $aThis work aimed to evaluate the effects of parboiling on the yield of upland rice cultivars harvested at different times. The cultivars were BRS Primavera and BRS Sertaneja, harvested at 30 and 47 days after flowering (DAF). For parboiling, samples were soaked in water bath at 65 °C in grain: water ratio of 1:1.6 in order to reach 25% and 30% moisture, and then were autoclaved for 10 minutes at 120 °C and 1.1 kg/cm2 of pressure. After drying up to 13% moisture in a greenhouse with forced air at 40 °C, samples were benefited, followed by separation using the trieur equipment and weighing to obtain the head rice yield. The results showed a higher yield for head rice harvested at 30 DAF than at 47 DAF (BRS Primavera 63.2 and 38.7%; BRS Sertaneja 68.5 and 55.7%, respectively). Parboiling increased the head rice yield, regardless of harvest season, but partly reflected the potential of the cultivar origin: BRS Primavera 70.06%, BRS Sertaneja 74.94%. It is concluded that the harvest season is one of the factors that most influence the quality of industrial rice and the effect of parboiling also depends on the potential of the material source. 650 $aArroz 650 $aFloração 650 $aOryza sativa 650 $aUmidade 700 1 $aCALIARI, M. 700 1 $aFONSECA, F. A. da 700 1 $aSOARES JUNIOR, M. S. 700 1 $aBASSINELLO, P. Z. 773 $tRevista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentável, Mossoró$gv. 7, n. 3, p. 176-182, jul./set. 2012.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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